Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă comentează presiunile asupra PL, în contextul votului uninominal

28 apr. 2017,, 10:11   Politică
2969 5

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, nu exclude că arestările din ultima perioadă ale funcționarilor PL au legătură cu refuzul formațiunii de a susține votul uninominal, notează NOI.md.

Potrivit lui, trezește anumite suspiciuni faptul că oamenii legii au intervenit abia acum în cazul parcărilor cu plată, deși acest dosar a fost pornit acum un an și jumătate. Primarul a precizat că așteaptă probe concludente de la organele de drept, ca să poată înțelege ce li se incriminează colegilor săi de partid.

„Ceea ce s-a întîmplat săptămîna aceasta – precipitarea acțiunilor, una după alta, și toate aceste coincidențe – arată clar și o atitudine față de PL. Concertată sau nu, lăsăm oamenii să tragă concluzia. Ce folos să strigăm noi, lasă oamenii să-și facă concluzia. Dosarul cu parcările are un an și jumătate, chiar nu a fost posibil în această perioadă, avînd în vedere că a fost și în procesul de judecată civil, să fie lămurite lucrurile, pentru că în informația care există scrie că au fost documentați încă din 2015, chiar înainte de desfășurarea licitației. De ce a stat pe poliță un an și jumătate? În cazul domnului Coteț lucrurile s-au întîmplat explicabil de rapid”, a relatat Chirtoacă în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Liberalul a declarat totuși că partidul nu-și va schimba poziția în ceea ce privește instituirea votului uninominal pentru alegerile parlamentare.„PL a anunțat clar poziția că nu susține acest proiect, iar argumentele au fost prezentate de colegi. Rămîne același punct de vedere”, a spus Chirtoacă.

Menționăm că ieri seara liberalii au convocat Consiliul politic. Ședința, care a durat mai bine de două ore a fost spontană, pe valul ultimelor evenimente. Potrivit unor surse din partid, înainte de ședință, la sediul PL ar fi fost și Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?