X 
Transnistria stiri: 1353
Eurovision stiri: 497

Proiectele unor companii străine din Moldova, recunoscute drept naționale

27 apr. 2017,, 14:45   Economie
4222 0

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis includerea a 12 companii cu capital străin din Republica Moldova în lista proiectelor investiționale de importanță națională.

Potrivit unui comunicat al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), citat de NOI.md, la ședința Consiliului au participat reprezentanți de la Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Agenția Relații Funciare și Cadastru, Ministerul de Interne, Serviciul Vamal, Biroul Migrație și Azil, MIEPO și a fost prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Printre companiile selectate se regăsește ”Draexlmaier Automotive” SRL (mun. Bălți), ”Gebauer&Griller” SRL (mun. Bălți), ”La Trivineta Cavi Development” SRL (or. Strășeni), ”Sumitomo Electric Bordnenetze Gmbh” (or. Orhei), ”Fujikura Automotive” SRL (mun. Chișinău), ”Lear Corporation” SRL (or. Ungheni), ”Euro Yarns” SRL (or. Ungheni), ”Tera-Impex” SRL (or. Vulcănești), ”Ispan-Lux” SRL (or. Taraclia), ”Danube Logistic” SRL (or. Giurgiulești), ”T.B.Fruit” SRL (or. Edineț), ”Coroplast” SRL (or. Căușeni). Companiile urmează să dezvolte proiecte investiționale, să construiască noi unități de producere și să-și extindă capacitățile.

Criteriile care au stat la baza selectării proiectelor investiționale de importanță națională au inclus asigurarea sarcinilor strategice, prioritare pentru economia națională, volumul investițiilor să nu fie mai mic de 1 milion USD, să creeze un număr semnificativ de locuri de muncă, să realizeze un proiect inedit pentru Republica Moldova, să utilizeze tehnologii și echipamente inovatoare și să producă mărfuri/servicii pentru export.

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională a fost creat în luna mai 2016 şi are ca scop identificarea şi eliminarea deficienţelor birocratice din calea mediului de afaceri şi facilitatea activităţii investitorilor. Consiliul este condus de prim-ministrul Republicii Moldova, iar din componenţa acestuia fac parte conducătorii ministerelor şi agențiilor cu care interacționează investitorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?