X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

O nouă ștampilă cu obliterare specială a fost lansată ©

27 apr. 2017,, 13:55   Societate
1487 0

Astăzi a fost lansată și pusă în circulație a douăsprezecea ștampilă cu obliterare specială, care marchează 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania.

Lansarea a avut loc în incinta Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Printre persoanele prezente la eveniment au fost ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, şeful Direcţiei Generale Cooperare Bilaterală la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Alexandru Codreanu şi directorul general adjunct al Î.S. „Poșta Moldovei", Sergiu Batiușca.

Oficialii prezenți au spus că este importantă menținerea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Germania și au apreciat ideea lansării ștampilei.

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, a susținut că relațiile diplomatice dintre statele noastre vor continua și în viitor. ,,Este important ca să menținem această prietenie și susținere reciprocă. Împreună creăm diverse proiecte culturale și sociale, motiv pentru care mă bucur. Totodată, aș vrea să-mi exprim recunoștința pentru toți acei care au elaborat ștampila.”

Prezent la eveniment, Alexandru Codreanu, şeful Direcţiei Generale Cooperare Bilaterală la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a spus că relațiile diplomatice dintre Moldova și Germania au efecte pozitive asupra ambelor state. „Apreciem susținerea Germaniei, pentru posibilitățile pe care le oferă cetățenilor noștri. Sunt sigur că aceste relații vor continua cu noi proiecte interesante și utile societății”.

Directorul general adjunct al Î.S. „Poșta Moldovei", Sergiu Batiușca, a menționat că în acest an Poșta Moldovei va lansa mai multe produse filatelice, care au scopul de a marca 25 de ani de relații diplomatice dintre Moldova și alte state. „Ne-am propus să promovăm aceste evenimente, deoarece reprezintă o parte importantă din istoria țării, care a adus numeroase avantaje atât pentru Moldova, cât și pentru statele cu care am stabilit aceste relații”.

Oficialii prezenți au aplicat ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Germania” pe plicuri.

Menționăm că în luna ianuarie au fost tipărite două plicuri, care reprezintă simbolurile de stat ale țărilor cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?