Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Detalii despre cel de-al doilea comanditar al asasinatului lui Plahotniuc

27 apr. 2017,, 13:02   Politică
7924 4

Procurorii au anunțat astăzi că în spatele tentativei de omor al lui Vlad Plahotniuc ar mai sta o persoană, deținută în prezent într-un penitenciar din Moldova, comunică NOI.md.

Potrivit oamenilor legii, pe lîngă Grigore Karamalak, există indicii că în tentativa de asasinat ar mai fi implicată o persoană. Unele surse mass-media au dezvăluit că ar fi vorba despre omul de afaceri Veaceslav Platon, deținut la ora actuală în Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău. Procurorul care instrumentează acest caz, Vitalie Busuioc, nu a confirmat și nici nu a infirmat această informație, precizînd că la această etapă se examinează probele.

„Am mai stabilit o persoană suspectă în privința căreia avem indicii că ar fi implicată în organizarea acestui atentat. Această persoană se află într-un penitenciar din țară. În celula lui a fost identificat un telefon, iar în urma analizării mesajelor transmise s-a constatat că el grăbea săvîrșirea omorului, fiind constrîns de sentința de condamnare care urma sa-i fie pronunțată”, a relatat astăzi procurorul.

„Nu vom da nume, deocamdată. Există indici cu privire la motivele persoanei care se află în penitenciar de a încerca să se eschiveze de la pedeapsa care urmează să-i fie aplicată. Probele se examinează”, a adăugat Busuioc.

Menționăm că anchetatorii au anunțat astăzi că unul dintre comanditarii omorului liderului PDM ar fi Grigore Karamalak. Potrivit lor, informația a ieșit la suprafață în urma audierii suspecților reținuți pe acest caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?