Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ţara în care panglicile „Sf. Gheorghe” sînt declarate în afara legii

27 apr. 2017,, 23:00   Externe
3025 3

În Estonia nu a fost permisă introducerea panglicilor „Sf. Gheorghe” şi a ciocolatei din Rusia cu simbolurile zilei de 9 Mai.

Toate acestea le avea o locuitoare a oraşului Tallinn.

Grănicerii, în timpul controlului, s-au referit la interdicţia de a transporta marfă comercială. Ca atare, potrivit spuselor lor, poate fi considerată orice marfă mai scumpă de 21 de euro.

La frontiera Rusia-Estonia au fost confiscate o panglică „Sf. Gheorghe”, un tricolor rus, zece ciocolate cu imagina unui ostaş sovietic pe ambalaj, insigne pentru acţiunea „Regimentul nemuritor”. Au luat şi o carte.

„Suma prejudiciului nu este mare, dar îmi pare rău de cartea istorică cu autograful autorului”, a relatat Elina Esakova.

Ea împreună cu soţul călătorea cu autocarul din Petersburg la Tallinn, unde locuiesc, şi aveau cu sine obiecte pentru voluntari şi prieteni. Acum Elina îşi cere iertare de la ei pe Facebook pentru faptul că suvenirele nu au ajuns la destinaţie.

„Am stat două ore într-o cameră înăbușitoare. Se comportau brutal. N-au acceptat în calitate de document bonul de plată al panglicii. N-au fost în stare să indice articolul legii unde se stipulează în temeiul cărui fapt anume aceste obiecte sînt interzise pentru introducere în ţară. Cît de mult le este frică de noi, dacă confiscă chiar şi panglicile şi ciocolatele, pe care este desenat un soldat!”, a scris femeia.

Elina a încercat să înţeleagă de ce vameşii estonieni au procedat în acest mod, anume în acea cameră înăbuşitoare la frontieră. Motivele însă nu sînt cunoscute nici pînă acum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?