Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cel mai bun viorist din nordul Angliei – originar din Moldova (FOTO/VIDEO)

27 apr. 2017,, 12:00   Societate
2312 0

Cel mai bun viorist din nordul Angliei a fost desemnat Iurie Sula, un tînăr din Republica Moldova, notează NOI.md.

Iurie a început să facă muzică urmînd îndemnul tatălui său, iar la doar 9 ani și-a început studiile la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”.



Soarta l-a dus departe de casă, în Marea Britanie, dar chiar și acolo nu a renunțat la pasiunea sa.

În luna februarie a acestui an tînărul a participat la un concurs național britanic, la care au fost prezenți concurenți din China, Hong Kong, Thailanda, Turcia etc. În prima etapă Iurie a interpretat două piese clasice – Simfonia Spaniolă, de Eduard Lalo, și Partita no. 2 de Johann Bach.



„În aceeași zi am aflat că am trecut etapa, alături de alți 12 participanți, iar în ziua următoare am trecut în finală cu alte trei persoane”, a declarat Iurie Sula pentru diez.md.

Iurie a reușit să îi cucerească pe jurați cu talentul său, așa că s-a ales cu titlul de cel mai bun viorist din nordul Angliei.

Deși e pasionat de muzică, visează să aibă o carieră în afaceri.

Iurie planifică să se întoarcă în Moldova pentru o anumită perioadă, pentru că îi este dor de casă și de cei dragi. Totodată, tînărul a început să susțină intens compania MAD-Aid și a inițiat cîteva proiecte de caritate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?