X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Clientul scos cu forța din avion, DESPAGUBIT

27 apr. 2017,, 11:15   Externe
1431 0

Compania americană de zbor, United Airlines declară că va oferi pînă la 10.000 de dolari pasagerilor care renunță la locurile rezervate.

Decizia survine ca parte a unei revizuiri administrative în urma unei anchete recente, după ce, la începutul acestei luni, un bărbat a fost brutalizat și târît cu forța dintr-un avion ale cărui locuri fuseseră rezervate în totalitate, relatează BBC.

Medicul David Dao a rămas fără doi dinți din față și s-a ales cu nasul spart după ce a fost scos cu forța din avionul în care călătorea pe ruta Chicago - Louisville, pentru a face loc unor membri ai echipajului care doreau să călătorească în acel moment.

Incidentul a provocat indignare, iar opinia publică a blamat virulent acțiunea companiei aeriene. Imaginile șocante au fost publicate pe Internet și vizionate de milioane de oameni.

Organele de ordine l-au bruscat pe călător, silindu-l să-și părăească locul, fără voia lui. Dao a refuzat să plece, spunînd că trebuie să meargă acasă pentru a-și vedea pacienții.

Compania United Airlines și-a luat angajamentul ca, pe lîngă oferta de 10.000 de dolari, să mai aplice o serie de acțiuni decise în urma raportului, incluzînd:

- interdicția de a mai utiliza forța pentru a îndepărta pasagerii din avion, cu excepția cazurilor în care este vorba de siguranța zborului;
- pasagerii care deja s–au instalat pe locul lor nu vor fi rugați să plece involuntar;
- călătoriile trebuie rezervate cu 60 de minute înainte de decolare;
- antrenarea anuală a personalului pentru a face față „celor mai dificile situații”.

Compania United Airlines a mai fost implicată în cîteva scandaluri de la începutul acetui an, o dată refuzînd accesul unor copii ai angajaților companiei în aeronavă deoarece nu erau îmbrăcați confirm codului vestimentar impus de companie, iar a doua oară, acum câteva zile când un iepure din specia Uriaș German, care era transportat din marea Britanie câtre SUA, a murit în timpul zborului, din cauza condițiilor improprii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?