Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Cîți lei din miliardul furat s-au recuperat?! Anunț surprinzător

27 apr. 2017,, 08:15   Economie
9010 6

Ministerul Finanțelor confirmă faptul că „Panoul miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri acumulate în urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate.

Declarațiile au fost făcute de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, pentru Unimedia. Mai mult, Armașu mai spune că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat pînă în prezent.

„Panoul miliardului reprezintă banii recuperați pentru rambursarea creditului de urgență. Din banii care au fost scoși din bănci încă nu s-a recuperat nimic, pentru că lucrează Kroll și, cînd vor fi primele rezultate, atunci în raport vor apărea datele respective. Pînă una alta, arătăm ceea ce s-a recuperat pînă acum. Aceasta este situația obiectivă la momentul actual”, spune ministrul Finanțelor.

Ieri reprezentanții Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) au venit cu o adresare către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, unde solicită să corecteze informația despre recuperarea activelor fraudate, pe care o publică regulat pe pagina web a instituției. Potrivit lor, cifrele indicate în „Panoul miliardului furat” nu reprezintă „recuperarea activelor fraudate”, ci venituri din urma lichidării băncilor (adică a vinderii activelor băncilor falimentate – active ce nu au fost fraudate sau altfel înstrăinate). Astfel, ministerul Finanțelor nu a întreprins nicio acțiune pentru a corecta informația prezentată în fișierul informativ plasat pe site-ul web al instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?