X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Salarii MAJORATE la mai multe instituții publice: peste 17 mii de lei pe lună

27 apr. 2017,, 08:30   Societate
11113 11

Funcționarii din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Inspecției Financiare, dar și ofițerii de urmărire penală detașați la procuraturile specializate sau inspectorii de integritate din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) vor avea salarii mai mari.

Guvernul a operat astăzi mai multe modificări la legislație, potrivit cărora ofițerii de urmărire penală detașați la procuraturile specializate vor avea un salariu de bază lunar echivalent cu două salarii medii pe economie din anul precedent. Asta înseamnă că aceștia vor ridica mai mult de zece mii de lei pe lună.

Totodată, funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special, din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal și Inspecției Financiare, vor avea un spor lunar „pentru eficiență în activitatea desfășurată” de la 0,8 la 1,5 salarii medii începînd cu 1 martie curent. Pe lîngă lefurile pe care le ridică acum, angajații din aceste instituții vor mai primi lunar cîte pînă la 7500 de lei.

Salariile personalului tehnic din cadrul Serviciului Vamal și al Serviciului Fiscal au fost majorate cu 50%.

Guvernul a mai majorat gradele de salarizare pentru angajații Autorității Naționale de Integritate, Oficiului Avocatul Poporului, Serviciului Fiscal, Inspecției Financiare și Serviciului Vamal, tot în sensul majorării retribuțiilor acestora, și a stabilit salariile de bază pentru inspectorii de integritate ai ANI.

Astfel, un inspector de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate va ridica peste 17 mii de lei lunar.



Aceste sume vor crește în funcție de salariul mediu pe economie stabilit anual de Guvern.

Menționăm că și sindicatele din educație au solicitat Guvernului să majoreze salariile profesorilor cu 50%, iar cadrele didactice au protestat în centrul capitalei. Totuși, reprezentanții Guvernului le-au răspuns acestora că, deocamdată, nu există bani pentru acest lucru, fapt ce i-a determinat pe profesori să anunțe o grevă generală la sfîrșitul acestei luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?