De ce locuitorilor le este interzis să ajute Chișinăul?

De ce locuitorilor le este interzis să ajute Chișinăul?

Ninsorile abundente de săptămîna trecută au provocat un dezastru ecologic în municipiul Chișinău, ale cărui consecințe nu au fost lichidate în totalitate nici pînă la acest moment.

Pentru a ajuta orașul să-și revină, sute de locuitori ai capitalei s-au mobilizat la maximum și au intervenit în mai multe zone din Chișinău, dorind să contribuie în măsura posibilităților la salubrizarea orașului.

Unul dintre exemple este acțiunea organizată de Mișcarea de Tineret „Voievod” și Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”, pentru salubrizarea Grădinii Botanice.

Se pare însă că mobilizarea locuitorilor nu este pe placul Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi". Astăzi un cititor al site-ului NOI.md a declarat că unui grup de persoane, din care făcea parte și el, i s-a interzis să adune mai multe crengi dintr-o curte din Chișinău. Mai mult, oamenii au fost avertizați că, dacă nu renunță la acțiunea de salubrizare, la fața locului va fi chemată poliția.

Reacția celor de la Spaţii Verzi pare cel puțin stranie, în condițiile în care astăzi Comisia pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău a solicitat populaţiei să se implice şi să participe la acţiunile de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale din 20-21 aprilie.

Contactați de NOI.md, aceștia nu au fost de găsit pentru a comenta informația.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Dumitru 26 apr. 23:47

Rog jurnalistii de la NOI.md sa revina neaparat la acest subiect, si sa obtina explicatii obiective de la reprezentantii Asociatiei Spatii Verzi, din ce motiv a fost refuzat ajutorul cetatenilor in situatia cind e laja prin tot municipiul?; Cine dintre nacialinicii nesaturabili se face responsabil de aceasta decizie?; Dece, cetatenii a caror automobile a u fost deteriorate, sunt nevoiti singuri sa le repare, chiar daca "SPATII VERZI" a fost anuntata cu mult timp inainte despre copacii potential periculosi, si nu s-au luat masuri?.

Dumitru 26 apr. 23:24

Cei de la SPATII VERZI au reactie nu doar stranie ci porcoasa de tot. Acestia, ca deobicei, procedeaza dupa principiul: -nici singur nu pot sa inghit, dar nici cu altii nu ma impart. Cu astfel de atitudini, orasul nu degraba vafi curatat de consecintele ninsorilor abundente, iar crengile rupte inca mult timp "ne vor bucura privirea".

karateli 26 apr. 23:18
Deleted
Петрович 26 apr. 21:44

А почему сразу в кусты и напущенное недоумение? Нужно было попросить вызвать полицию, а заодно и телевидение. Пусть объяснили бы причину ненадобности объявленной нужной помощи.

лотоцкая екатерина 26 apr. 20:44

жаль, что пилят деревья не поломанные, а вывернутые с корнем. ведь они еще могут жить. а посаженные молодые деревца когда еще смогут дать тень. у нас во дворе лежит на земле такое большое и совершенно не гнилое дерево . в жару в тени этого дерева собирались и дети и взрослые. посадим липку молоденькую около скамейки , но тенечка не будет. .

sергей 26 apr. 18:45

потому что весь поломанный лес сотрудники зеленого хозяйства развозят по своим домам.не секрет -что большинство из близлежащих сел.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load