X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

11 bănuiți în dosarul parcărilor cu plată

26 apr. 2017,, 16:47   Capitala
3100 1

Numărul bănuiților în dosarul parcărilor cu plată este în creștere. Potrivit CNA, este vorba despre 11 persoane, transmite NOI.md.

Cele șapte persoane reținute pe 25 aprilie se află în izolatorul CNA, fiind reținute pentru 72 de ore, iar patru sînt cercetate în stare de liberate.

Astfel, șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice sînt cercetați în stare de libertate.

În același timp, viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, fostul consilier PLDM, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri Alexandru Pincevschi, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea cîştigătoare, se află în arest.

Persoanele menționate sînt cercetate penal pentru depăşirea atribuţiilor şi abuz în serviciu, pentru că ar fi măsluit licitația de selectare a companiei care să gestioneze parcările cu plată din capitală, al cărui beneficiar final ar fi Alexandru Pincevschi. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pînă la zece ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?