Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Guvernul sare în ajutorul Primăriei

26 apr. 2017,, 15:10   Societate
2696 0

O amplă acțiune de curățenie va fi demarată mîine în municipiul Chișinău, a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.

Potrivit lui, primăria capitalei nu dispune de resursele necesare pentru a înlătura consecințele intemperiilor produse săptămîna trecută, iar din acest considerent vor interveni autoritățile centrale. În procesul de salubrizare a orașului vor fi antrenate peste 100 de autospeciale, peste 200 de specialiști în curățarea arborilor și peste 1000 de polițiști și carabinieri, repartizați pe sectoare, a relatat Filip.

„Criza prin care trecem, generată de ninsori, nu poate fi consideră încă depășită atît timp cît ne pasc pericole. Avem arbori distruși gata să cadă. Vom mobiliza forțele pentru o acțiune de urgență, să venim cu o mînă de ajutor Primăriei. Înțelegem că impactul este unul de proporții. Să nu fie speculații precum că Guvernul vine peste atribuțiile Primăriei. Ne mobilizăm la nivel central, astfel încît în cîteva zile să facem ordine în oraș. Toate echipele vor interveni în raza lor de acțiune, inclusiv în curțile blocurilor și pe străzi”, a spus Filip.

Premierul i-a îndemnat pe locutorii orașului să aibă răbdare și să fie receptivi la solicitările poliției, care va patrula în următoarele zile străzile capitalei. Totodată, el a avertizat că accesul pe unele porțiuni de străzi ar putea fi restricționat, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de salubrizare.

„Rog să vă abțineți, dacă nu există nicio urgență, să vă deplasați cu mașinile prin oraș, iar cei care locuiesc în afara orașului, să vă abțineți de a veni în Chișinău cu automobilele”, a punctat Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?