X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Kremlin: Putin este avocatul dreptului internațional

26 apr. 2017,, 14:08   Externe
1643 0

Poziția Rusiei față de președintele sirian, Bashar al-Assad, nu s-a schimbat: viitorul Siriei și al conducătorului acesteia poate fi decis numai de către poporul sirian, a declarat miercuri purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugînd că Vladimir Putin nu este avocatul lui Al-Assad, ci al dreptului internațional, relatează RIA Novosti.



"Afirmația că Putin nu este avocatul lui Al-Assad nu este nici ea nouă și nu a fost rostită prima oară într-o discuție telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Putin a folosit această expresie și mai înainte, în cadrul unor interviuri. Nefiind avocatul lui Al-Assad, Putin este avocatul dreptului internațional", a afirmat Peskov.

El a subliniat că președintele rus apără o poziție ce nu permite adoptarea unor decizii privind viitorul unei țări de către terțe părți sau state.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, declarase anterior într-un interviu pentru Reuters că atît timp cît președintele Bashar al-Assad rămîne la conducerea țării nu poate exista o rezolvare a conflictului sirian, scrie RIA Novosti. Potrivit lui Erdogan, Putin i-ar fi spus: "Nu mă înțelege greșit (...), eu nu sînt avocatul lui".

În plus, Erdogan a spus: „Noi, (președintele rus Vladimir) Putin, (președintele american Donald) Trump, Iranul, Arabia Saudită, Qatarul am jucat un rol activ în încercarea de a găsi o soluție în Siria. Putem să ne unim și să ajutăm poporul sirian să ia propria decizie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?