X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, decorați de președinte

26 apr. 2017,, 11:01   Societate
1814 1

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la accidentul nuclear de la Centrala Atomoelectrică „Cernobîl”, din Ucraina, informează NOI.md.

Cu acest prilej, Igor Dodon a semnat un decret privind conferirea de distincții de stat unui grup de participanți la lichidarea consecințelor avariei. Președintele a adus un omagiu familiilor eroilor plecați și a celor rămași în viață, în urma acestei tragedii.

„Peste 3500 de moldoveni au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Centrala Atomo-Electrică de la Cernobîl. Printre ei se numără cei mai buni fii ai neamului, specialiști în diverse domenii, luptători pentru umanitate. Peste 600 dintre ei au decedat. Mai mult de jumătate dintre cei care au rămas în viaţă sînt invalizi. Fie ca niciodată, nicăieri în lume să nu se mai întîmple astfel de tragedii”, se arată în mesajul președintelui.

Accidentul nuclear de la Cernobîl este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Suprafețe mari au fost puternic contaminate de precipitații radioactive, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane. Printre sutele de mii de oameni care au fost antrenaţi la lichidarea consecinţelor avariei au fost şi peste 3 000 de moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?