X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarația surprinzătoare a lui Chirtoacă, referitoare la bărbatul lovit de copac

26 apr. 2017,, 09:56   Capitala
5027 1

„Nu știu de ce s-au hazardat. Li s-a cerut doar să strîngă ceea ce este căzut pe jos”.

Așa a comentat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, cazul în care un muncitor a decedat ieri strivit de un arbore căzut în curtea Şcolii Primare nr. 90 din Chişinău. Potrivit edilului, cei trei muncitori nu trebuiau să facă acest lucru, urmînd doar să colecteze crengile căzute pe jos, iar pentru evacuarea arborelui care prezenta pericol, urmau să solicite intervenția serviciilor specializate.

„S-au apucat să dea jos un arbore, trei muncitori cu o funie, lucru pe care nu trebuiau să-l facă. Au încercat să facă mai mult chiar decît li s-a cerut și iată că, din păcate, pe un om acest lucru l-a costat viața. Ei nu trebuiau să facă lucrul acesta”, a menționat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit primarului, de la angajații instituțiilor s-a solicitat doar să-și facă curățenie pe teritoriu, dar „fără a interveni acolo unde trebuie să intervină serviciile specializate, cele de tăiere a arborilor, respectiv „Lumteh” pentru firele electrice”.

„Pentru defrișarea arborilor există doar „Spațiile Verzi”, care pot să o facă, sau Direcția Situații Excepționale. Alte echipe nu au dreptul să se apropie de arbori pentru a încerca să-i dea jos, chiar dacă ei prezintă pericol. Anunță, închid perimetrul și așteaptă să vină serviciile”, a spus Chirtoacă, menționînd că mai sînt „o sută și ceva de arbori dați jos, dintre cei care prezintă pericol”, în timp ce peste o mie au fost deja evacuați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?