Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ivanka Trump, faţă în faţă cu Angela Merkel la summitul G20 al femeilor

26 apr. 2017,, 02:30   Externe
1623 0

Ivanka Trump participă marţi, la Berlin, la summitul G20 al femeilor, unde participă la discuţii despre susţinerea femeilor antreprenoare, alături de cancelarul german Angela Merkel şi directoarea FMI, Christine Lagarde, relatează News.ro.

Ivanka Trump este consiliera neoficială a tatălui ei, preşedintele american, Donald Trump, o poziţie extrem de neobişnuită pentru fiica unui preşedinte.

Luna trecută ea a fost surprinsă în imagini aşezată alături de Merkel, în timpul vizitei cancelarului la Casa Albă, marcată de un limbaj corporal ciudat între preşedintele american şi şefa Guvernului german în timp ce încercau să-şi minimalizeze divergenţele într-o serie de probleme, inclusiv comerţul.

Ivanka a urcat marţi pe podium, la discuţii cu Merkel şi Lagarde, în acest summit de două zile, la care participă între alte femei puternice, şefa diplomaţiei canadiene Chrystia Freeland şi regina Maxima a Olandei.

Potrivit ziarului Berliner Zeitung, oficiali germani şi-au exprimat speranţa că ”fiica preşedintelui Statelor Unite va transmite o imagine pozitivă despre Germania tatălui ei, în urma scurtei ei vizite”.

Ivanka Trump este considerată un consilier tot mai influent al preşedintelui american, iar soţul ei, Jared Kushner, este la rîndul său consilier al liderului de la Casa Albă.

Ivanka urmează să participe la grupuri de discuţie pe teme economice şi promovării profesionale a femeilor şi să viziteze un colegiu vocaţional, Ambasada americană şi celebrul Memorial de la Berlin dedicat evreilor ucişi în Europa.

Activişti de la Berlin au anunţat demonstraţii marţi la Muzeul Kunsthalle, susţinut financiar de Deutsche Bank, cu scopul de denunţa „ipocrizia participării Ivankăi Trump” la summitul de la Berlin.

„Cum poate Ivanka Trump să vorbească despre «emanciparea» femeilor, în timp ce preşedintele Donald Trump taie finanţarea sănătăţii reproducerii? Tăcerea Ivankăi cu privire la aceste probleme de viaţă şi de moarte spune totul”, a declarat Kathleen Brown, din cadrul Partidului Die Linke (extrema stîngă).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?