Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Echipa de campanie a lui Macron, atacată de hackeri ruși

25 apr. 2017,, 16:50   Externe
1987 1

Echipa de campanie a lui Macron a fost atacată de hackeri, despre care unii experți spun că ar putea avea legături cu seviciile de informații ruse, transmite Reuters.

Un cercetător de la o companie de securitate informatică din Japonia, Feike Hacquebord, susține că un grup de hackeri ruși, strîns legat de serviciile secrete de informații de la Moscova, a vizat echipa de campanie a lui Emmanuel Macron, principalul favorit pentru cîștigarea alegerilor prezidențiale din Franța.

Hacquebord spune că grupul, cunoscut sub numele de Pawn Storm sau APT28, a încercat să instaleze viruşi şi programe de supraveghere pe site-ul candidatului En Marche!.

Informația lansată de Hacquebord a fost confirmată de un purtător de cuvînt al Agenţiei pentru securitate informatică a Guvernului francez, ANSSI, care a refuzat însă să precizeze dacă în spate se află un grup cu legături cu Rusia.

Rusia a negat orice implicare în atacurile care au vizat campania lui Macron.

Pericolul nu a trecut însă, deoarece hackerii din grupul Pawn Storm sînt cunoscuți pentru că nu fac publice imediat documentele obținute. Astfel că, în cazul în care au obținut ceva informații conpromițătoare despre Macron, candidatul la președinție nu poate răsufla liniștit pînă după publicarea rezultatelor turului doi de scrutin de pe 7 mai.

Echipa de campanie a lui Macron nu a comentat informaţiile.

Atacul asupra echipei lui Macron este similar cu cel care a vizat-o pe Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite, hackerii folosind tehnici similare. Se pare că și partidul Angelei Merkel din Germania ar fi fost vizat de acest tip de atacuri.

Pawn Storm este unul dintre cele mai vechi grupuri de spionaj informatic din lume. Grupul ar fi asociat cu agenţia de informaţii a armatei ruse GRU.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?