X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon solicită ajutorul țărilor vecine pentru reabilitarea Grădinii Botanice

25 apr. 2017,, 16:20   Societate
2602 1

Peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști al Grădinii Botanice a fost compromis în urma intemperiilor de săptămîna trecută, notează NOI.md.

Despre acest lucru a informat astăzi președintele Igor Dodon, după ce consilierii săi Corneliu Popovici și Ion Perju au mers la fața locului pentru a estima pagubele și a identifica soluții. Demnitarul a precizat că restabilirea colecțiilor și expozițiilor este extrem de costisitoare, iar administrația Grădinii Botanice nu dispune de aceste resurse financiare. În acest sens, demnitarul a dispus acordarea, în regim de urgență, a suportului tehnic de strictă necesitate angajaților Grădinii Botanice.

„La fața locului s-a constatat faptul că peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști a fost compromis, circa 605 unități fiind distruse în totalitate. Administrația Institutului a întreprins unele măsuri de urgență pentru a diminua consecințele grave ale calamității, însă multe acțiuni absolut necesare sînt peste puterile instituției”, a relatat Dodon.

Oficialul a mai menționat că Președinția va susține inițiativa conducerii Grădinii Botanice de a solicita ajutor din partea centrelor academice de profil din țările vecine, dar și cele cu care Moldova are relații de prietenie, în special din Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?