Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Întregul Senat al SUA, chemat la Casa Albă

25 apr. 2017,, 16:30   Externe
2368 0

Oficiali de la vîrful administrației președintelui american, Donald Trump, vor avea miercuri o întîlnire inedită la Casa Albă cu întregul Senat pentru a-i informa pe aleși în legătură cu situația din Coreea de Nord, transmite Reuters.

Toți cei 100 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat - Rex Tillerson, secretarul apărării - Jim Mattis, directorul comunității de informații - Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, a anunțat luni purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Sean Spicer.

În mod obișnuit, oficialii administrației sînt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobișnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie prezenți.

Reuniunea de miercuri era prevăzută inițial să aibă loc într-o încăpere securizată la Capitoliu, însă președintele Donald Trump a sugerat ca întîlnirea să se desfășoare la Casa Albă, au spus consilieri de congresmeni.

Washingtonul și-a exprimat tot mai multe îngrijorări în legătură cu testele nucleare și cu rachetă ale Coreii de Nord, dar și cu amenințările Phenianului că va ataca SUA și aliații asiatici ai acestora.

Trump, care a discutat telefonic în weekend cu președintele Chinei și premierul Japoniei, le-a spus luni ambasadorilor la Consiliul de Securitate al ONU că situația actuală este inacceptabilă și ar trebui impuse noi sancțiuni Coreii de Nord.

Potrivit unor consilieri de congresmeni, organizarea întîlnirii la Casa Albă are ca scop să transmită Coreii de Nord mesajul că SUA vorbesc serios atunci cînd spun că vor o schimbare de politică.

Consilierii au mai afirmat că se află în discuții cu Casa Albă pentru a organiza o reuniune similară și cu membrii Camerei Reprezentanților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?