X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova şi Belarusul pot conlucra la construcția de drumuri

25 apr. 2017,, 11:30   Economie
1663 0

Moldova şi Belarusul examinează posibilitatea creării unei întreprinderi mixte sau a unui consorţiu pentru reabilitarea şi construcţia drumurilor şi podurilor auto în Moldova, comunică NOI.md.

Acest subiect a fost abordat în cadrul negocierilor de la Chişinău ale delegaţiei Belarusului şi reprezentanţilor Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi ai Administraţiei de Stat a Drumurilor a Moldovei, precum şi la seminarul axat pe schimbul de experienţă dintre Belarus şi Moldova în domeniul construcţiei drumurilor.

Potrivit Ambasadei Belarusului în Moldova, din partea belarusă, la evenimente au participat conducătorii organizaţiilor ştiinţifice, de proiectări şi de construcţie a drumurilor ÎS „BeldorNII”, ÎS „Belghiprodor”, SA „Compania de administrare a holdingului „BELAVTODOR” şi întreprinderii pentru producerea materialelor de construcţie a drumurilor SA „Mahina – TCT”, care se află în vizită în Moldova în perioada 19-22 aprilie 2017, organizată cu suportul Ambasadei Belarusului la Chişinău.

Conform înţelegerilor stabilite la nivel interstatal şi interguvernamental, în cadrul vizitei au fost susţinute negocieri la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi Administraţia de Stat a Drumurilor a Moldovei, precum şi la seminarul axat pe schimbul de experienţă dintre Belarus şi Moldova în domeniul construcţiei rutiere. La negocieri şi la lucrările seminarului a participat ambasadorul Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk.

La seminarul pentru specialiştii moldoveni a fost organizată lansarea potenţialului ştiinţifico-tehnologic şi de producţie al Belarusului în domeniul proiectării drumurilor şi podurilor auto, precum şi al elaborărilor inovaţionale ale producătorilor beloruşi de materiale de construcţie pentru drumuri.

Membrii delegaţiei belaruse au fost familiarizaţi cu planul de realizare a Strategiei de dezvoltare a transporturilor şi logisticii în Moldova, au vizitat întreprinderi de construcţie a drumurilor şi obiecte ale infrastructurii drumurilor. În cadrul evenimentelor au fost desemnate direcţiile cooperării orientate spre atragerea organizaţiilor ştiinţifice, de proiectare şi construcţie a drumurilor în proiectarea, reabilitarea şi construcţia drumurilor şi podurilor auto în Moldova, inclusiv crearea unei întreprinderi mixte sau a unui consorţiu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?