Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Paștele Blajinilor s-a amînat în localitatea de baștină a lui Ghimpu

25 apr. 2017,, 10:45   Societate
2470 0

Părintele Victor Tofan, paroh-protoiereu al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Colonița, aduce la cunoștința enoriașilor că își vor putea pomeni răposații la cimitir la 29 și 30 aprilie 2017.

„Slujbele de pomenire pentru cei adormiți în cimitirul din localitatea noastră, s. Colonița, se va săvîrși după lichidarea consecințelor provocate de ninsori .”

În această duminica, 23 aprilie 2017, rugăciunile s-au săvîrșit doar în incinta bisericii.

În cimitirul de lîngă biserică se preconizează pomenirea răposaților la 29 aprilie, iar în cimitirul nou (poza) - la 30 aprilie.

„Cei adormiţi se bucură atunci cînd un urmaş de-al lor se află lîngă Dum­nezeu. Dacă noi nu sîntem într-o stare duhovnicească bună, atunci suferă părinţii noştri adormiţi, moşii şi strămoşii şi tot neamul nostru. Să venim la DUMNEZEU și să ne rugăm pentru ei. Veșnică lor pomenire!” scrie administrația bisericii.

„De Paștile Blajinilor recomandăm ca în zonele unde nu este acces spre cimitire și este imposibilă oficierea serviciilor divine pentru cei adormiți direct la morminte, rugăciunilie să fie înălțate în sfintele locașe și așezăminte. Paștile Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiți, înrădăcinat în conștiința credincioșilor, iar slujbele și actele de milostenie pentru aceștia pot fi săvîrșite în biserici și în alte locuri decît la cimitire”, notează Mitropolia Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?