Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon anunță cînd va fi demis din funcție Chirtoacă

25 apr. 2017,, 09:17   Capitala
2987 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat convins că există premise pentru organizarea cu succes în anul curent a unui referendum în chestiunea demiterii primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

El a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat.

- Sînt aproape convins că noi vom reuși să-l demitem pe Chirtoacă în anul curent, prin intermediul unui referendum. De ce spun noi, dar nu președinte? Deoarece îi am în vedere pe toți cetățenii – locuitorii Chișinăului. Sînt sigur că în acest an vom reuși să facem acest lucru. Consider că avem o șansă pentru ca judecătoriile să examineze obiectiv inițiativa privind referendumul. Și noi, credeți-mă, vom face tot posibilul pentru a obține acest lucru. Nu voi deschide parantezele, dar cred că, cel tîrziu, în octombrie-noiembrie, referendumul în chestiunea demiterii lui Chirtoacă va avea loc, a spus el.

Șeful statului a reamintit că pentru 24 septembrie a fost stabilită organizarea unui referendum anunțat de el în patru chestiuni: anularea legii cu privire la miliard, abilitarea președintelui cu împuterniciri suplimentare pentru dizolvarea Parlamentului, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71, precum și studierea în școli a istoriei Moldovei. Igor Dodon a menționat că va face tot posibilul pentru ca acest plebiscit să fie organizat. Astfel, el și-a exprimat speranța că în toamnă, în țară vor avea loc două referendumuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?