X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cinci preșupuși membri ai Al-Qaida, uciși în Yemen

23 apr. 2017,, 23:00   Externe
1978 0

Cinci presupuși membri ai Al-Qaida și trei civili au fost uciși duminică într-un atac cu dronă, atribuit SUA, în sudul Yemenului, informează AFP.

În localitatea Al-Said din provincia Shabwah, o rachetă a vizat un vehicul ce transporta cinci presupuși membri ai Al-Qaida care au fost toți uciși, a anunțat un responsabil al serviciilor securitare yemenite.

Trei civili care au încercat să-i salveze au fost uciși de tirul unei alte rachete, a adăugat acest responsabil.

Atacurile împotriva jihadiștilor din Yemen s-au intensificat după instalarea lui Donald Trump la putere în SUA. Cele mai recente două atacuri au curmat viața, la 19 aprilie, a cinci presupuși membri ai organizației Al-Qaida din peninsula arabică (Aqpa).

Pentagonul a confirmat mai mult de 70 de raiduri aeriene întreprinse în Yemen din 28 februarie.

SUA sînt îngrijorate de posibilitatea ca Aqpa să-și întărească influența ca urmare a haosului provocat de război în Yemen și de asemenea de posibilitatea ca acest grup să comită atacuri pe teritoriul american.

În războiul din Yemen, rebelii șiiți houthi prezenți în nord se confruntă cu forțele loialiste ce controlează sudul și care se bucură de sprijinul unei coaliții arabe conduse de Arabia Saudită.

Luna trecută, New York Times informa că Administrația Trump i-a dat Pentagonului undă verde pentru a întreprinde lovituri aeriene sau operațiuni de comando în Yemen fără a mai cere autorizația prealabilă a Casei Albe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?