Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

6 oameni au murit pînă la sosirea ambulanțelor în ultimele 24 de ore

23 apr. 2017,, 15:30   Societate
5556 0

Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 2.100 de apeluri la Serviciul 903. Șase persoane au decedat pînă la sosirea echipelor de Urgență.

Două gravide au născut în ambulanțe, în cazul uneia fătul a fost născut mort

Astfel, în ultimele 24 de ore au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Urgență 2.118 persoane. Stația de Asistență Medicală Urgentă din Chişinău a înregistrat 454 de solicitări, dintre care 104 au fost urgențe majore. Autoritatea anunță că şase oameni au murit pînă la sosirea ambulanțelor. Orice detalii despre aceștia lipsesc.

O gravidă din satul Cîrnățeni, raionul Căuşeni, a născut în mașină. Atît mama, cît și bebelușul au fost internați și se simt bine. O altă femeie din municipiul Bălți a născut un făt mort în ambulanță. Potrivit Ministerului Sănătății, gravida avusese dureri pe parcursul zilei de ieri, însă a solicitat ajutorul medical de urgență doar cînd starea de sănătate s-ar fi agravat.

În același timp, Stația de Asistența Medicală Urgentă din sudul țarii a înregistrat 120 de solicitări. Echipele medicale s-au confruntat cu dificultăți, din cauza drumurilor blocate. O femeie din satul Moscova, Raionul Cahul, a murit pînă la sosirea ambulanței. În decurs de două zile ea a avut febră, tuse şi dispnee. Conform autorității, substațiile din regiune nu au acum energie electrică. În UTA Găgăuzia s-au înregistrat 88 de solicitări. Acum sînt deconectate de la energia electrică punctele de asistență medicală urgentă din satele Copceac, Cazaclia şi Congaz.

Precizăm că și unele instituții medicale au rămas ieri fără curent electric. Despre aceasta a anunțat viceministrului Sănătății Liliana Iașan, care s-a prezentat ieri la Comisia pentru situații excepționale. Iașan nu a dat cifre concrete. Ea a explicat premierului că instituțiile au gestionat cazurile de urgență, fiind operate persoanele aflate în starea cea mai gravă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?