X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Starea” Chișinăului după dezastrul de ieri

22 apr. 2017,, 10:27   Capitala
4985 0

Situația tranportului public din Chișinău se ameliorează treptat.

Astfel, în dimineața zilei de astăzi la linie au fost emise 197 de troleibuze din cele 215, și circulă conform programului zilei de sîmbătă, informează NOI.md.

Practic toate rutele de troleibuz și-au reluat activitatea, cu excepția rutei nr.3. Pe trasee modificate circulă rutele nr. 4, nr. 10,nr. 24, nr.2 și nr.13. La fel, itinerarul pentru rutele nr. 10 și nr. 24 a fost scurtat pînă la strada 31 august 1989.

În ceea ce privește Parcul Urban de Autobuze, acesta activează în regim normal, fiind restabilite toate rutele urbane și suburbane, la linie fiind emise toate unitățile de transport.

Pe parcursul nopții, 52 de unități de transport al Î.M. „Exdrupo” a lucrat la curățarea străzilor, căilor de acces în curțile blocurilor și spre suburbii. La ora actuală, două unități de transport specializată sînt blocate la intrare în satul Cheltuitorul. Pe parcursul zilei, se planifică să intervină în lucrările de deszăpezire 10 unități de tehnică.

450 de muncitori și 37 de unități de transport ale Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” vor interveni pe parcursul zilei la evacuarea copacilor doborîți și a crengilor rupte, pe străzi și în curțile de blocuri.

Circa 500 de rerpezentanți ai Î.M. „Lumteh” și Red Union Fenosa, ai preturilor de sector și ai întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ și pentru servicii locative se află în teren.

La fel, continuă reconectarea la agentul termic, iar pînă în prezent au fost reconectate toate grădinițele din capitală, spitalele municipale, maternitățile și peste 300 de blocuri de locuit.

Primăria municipiul Chișinău face apel către locuitori să se implice, în măsura posibilității, la lichidarea consecințelor intemperiei.O atenție deosebită să se acorde pentru eliberarea căilor de acces de crengi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?