Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Moldova amenințată de un alt pericol, în urma ninsorilor

21 apr. 2017,, 15:15   Societate
2486 0

Autoritățile susțin că odată cu topirea zăpezii, crește pericolul inundațiilor în țară. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de urgență, la Guvern, notează Noi.md.

Pavel Filip a dispus să fie evacuați prioritar copacii căzuți în rîuri pentru a debloca căile de scurgere a apei. „O prioritate rămîne evacuarea arborilor prăbușiți în rîuri. Acum toată această zăpadă se va transforma în apă. Trebuie să fim pregătiți, ca să nu avem inundații trebuie să curățăm aceste căi de scurgere a apei”, a spus Filip.

Totodată, premierul a subliniat că în urma implicării Armatei Naționale și carabinierilor, forțe pentru înlăturarea consecințelor stihiei sînt suficiente, dar a cerut autorităților să acționeze coordonat.

„Este necesitate de o bună organizare, pentru că prioritară este siguranța cetățenilor. Să nu avem oameni blocați, să aibă acces la spitale în caz de necesitate, acolo unde nu pot ajunge ambulanțele să implicăm mașini cu tracțiune specială”, a spus Filip.

Ulterior, în cea de-a doua etapă, vor avea loc intervenții pentru curățarea curților blocurilor de locuit și trotuarelor. Celula de criză deschisă de Guvern va activa 24 din 24 de ore. Filip a reiterat mesajul adresat cetățenilor de a se abține să iasă din case.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?