X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Președintele PE: probabila anulare a Brexit-ului

21 apr. 2017,, 21:00   Externe
2299 0

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că Marea Britanie, care a început procesul de ieșire din Uniunea Europeană, va fi primită cu bucurie înapoi, dacă la viitoarele alegeri din 8 iunie, britanicii își vor schimba decizia, scrie ziarul The Guardian.

Astfel, i-a obiectat dînsul prim-ministrului britanic, Tereza Mey, care declarase că odată ce a intrat în vigoare articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care reglementează începutul ieșirii din UE „cale de întoarcere nu e“.

Potrivit lui Tajani, inițierea Brexit-ului poate fi anulată foarte simplu cu votul statelor membre ale UE rămase, în cazul în care după alegerile generale va avea loc schimbarea Guvernul Regatului Unit și la putere vor veni susținătorii menținerii țării în componența Uniunii Europene.

El a amenințat, de asemenea, că va fi aplicat dreptul de veto asupra oricărui acord în cadrul Brexit, în cazul în care aceasta nu va garanta pe deplin protecția drepturilor existente ale cetățenilor UE în Marea Britanie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?