Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Germania va continua să susțină reformele economice din Moldova

21 apr. 2017,, 10:30   Economie
1643 0

Germania va continua să susțină reformele economice, pe care le fac autoritățile din Moldova.

Despre aceasta au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Federale Germania și ai GIZ (Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei) la întrevederea cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, părțile au examinat rezultatele preliminare ale implementării Proiectului de Consiliere a Guvernului Republicii Moldova în politici economice pentru anii 2016 - 2017, precum și prioritățile programului pentru anii 2017-2018.

Reprezentanții Germaniei au menționat că în rezultatul implementării Proiectului amintit, prin elaborarea măsurilor de depășire a barierelor administrative și tehnice întîmpinate de investitori și simplificarea cerințelor față de aceștia, au fost îmbunătățite condițiile de investiții în țară, mediul de afaceri fiind implicat tot mai activ în elaborarea propunerilor de reformare a regiunii etc.

În rezultatul eforturilor comune, la moment serviciile de promovare a investițiilor sînt îmbunătățite, astfel că Guvernul Republicii Moldova oferă asistență bazată pe cerere pentru proiecte potențiale și actuale de investiții care creează locuri de muncă. Aceste servicii includ, pe lîngă furnizarea de materiale informative orientate spre cerere și asistență individuală a companiilor investitoare. De exemplu, la compartimentul dezvoltării capacităților MIEPO, în special, prin atragerea investițiilor străine directe, s-a reușit, în perioada respectivă, crearea a circa 1900 de locuri noi de muncă, precum și deschiderea altor 4000 de locuri în viitorul apropiat.

Reprezentanții Ambasadei RFG și ai GIZ au declarant că Germania va continua să susțină autoritățile moldovenești în vederea realizării reformelor în domeniul migrației de muncă, legislației muncii, îmbunătățirii politicii fiscale în vederea stimulării investițiilor străine, realizării programului național de industrializare a țării etc.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?