Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Mai mulți funcționari municipali riscă să fie demiși

7 mai. 2013,, 12:17   Societate
3465 0
Foto : noi.md
Mai mulți responsabili de salubritate din cadrul Primăriei Chișinău riscă să-și piardă funcțiile, în condițiile în care vor fi sancționați pentru a treia oară consecutiv pentru neîndeplinirea obligațiunilor de serviciu. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

”Pentru abaterile care au fost constatate la capitolul curățenie în Municipiul Chișinău, vor prezenta explicații de jos pînă sus cei vizați, și anume șefii de întreprinderi municipale, șeful Regiei Autosalubritate, pretorii și vicepretorii de sector, șeful și adjunctul direcției locative și, respectiv, viceprimarul. După care vor fi aplicate pedepse, individual, de la caz la caz. De exemplu, în sectorul Ciocana, unde este mai curat ca în alte sectoare, nu poate fi pedepsită doamna pretor de rînd cu ceilalți. Pentru eliberarea din funcție este nevoie de cel puțin trei sancțiuni. Sînt care au deja cîte două sancțiuni. Odată ce vor atinge pragul, vor fi semnate și dispozițiile de eliberare din funcție”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a solicitat explicații subalternilor responsabili de salubritate după ce a depistat în ajun de Paști o situație dezastruoasă la platourile de gunoi din capitală, în deosebi în sectoarele Rîșcani, Botanica și Buiucani. Drept dovadă, edilul a prezentat un șir de fotografii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?