Moldova a devenit membru în două comitete ONU

 Moldova a devenit membru în două comitete ONU

Republica Moldova a fost aleasă, pentru o perioadă de trei ani, în calitate de membru al Comitetului pentru Programe şi Coordonare (2018-2020) şi al Comisiei pentru Dezvoltare Socială (2017-2019) în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Decizia a fost luată la New York în cadrul sesiunii Consiliului Economic şi Social al ONU. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Toate statele membre ale Consiliului, participante la procesul de votare, au susţinut alegerea Republicii Moldova în cele două structuri elective ale ONU.

Comitetul pentru Programe şi Coordonare este un organ subsidiar principal al Adunării Generale a ONU şi al Consiliului Economic şi Social, care are mandatul să cont ribuie la realizarea activităţilor de planificare, programare şi coordonare în cadrul ONU. Comisia pentru Dezvoltare Socială este un organ funcţional al ECOSOC, însărcinat cu examinarea şi promovarea politicilor relevante pentru dezvoltarea socială, iniţiate în baza deciziilor Reuniunii de Nivel Înalt pentru Dezvoltare Socială de la Copenhaga (1995).
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

РМ 22 apr. 08:07

осталось "сосватать" кого-нибудь из англицких банкиров, которые свой банковский бизнес в Европу собираются переводить )))

Mircea 21 apr. 17:18
Deleted
Aurel 21 apr. 11:15

O primit Dodon niște paleme peste față de la Americani acum!

Constructiv 21 apr. 10:12

Moldova deja tot mai mult este apreciata pe plan international, nu demult pentru prima oara in istoria tarii vom avea un reprezentat la Interpol. Poate in asa mod vom reusi sa-i aducem acasa pe Topi si pe Usatii

Fera 21 apr. 10:04

Da oda cu investirea guvernului Filip Moldova a devenit remarcat atit in UE cit si peste ocean, cind era Filat nici pomina de asa ceva.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load