Vocea diasporei

A fost numit numărul străinilor, aflați în Rusia

A fost numit numărul străinilor, aflați în Rusia

La momentul de față, pe teritoriul Rusiei se află aproape 9,7 milioane de cetățeni ai altor state.

Aceste date au fost prezentate de Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei. Cea mai mare parte a străinilor au sosit în Rusia din țările CSI. Totodată, circa 50% dintre ei locuiesc la Moscova, Sankt-Petersburg și regiunea Rostov. Pe parcursul anului 2016 pe teritoriul Rusiei au sosit circa 16,4 milioane de cetățeni străini. În mare parte, ei vin aici pentru a lucra sau în vizite private. 
 
Anterior, pe data de 14 aprilie, deputatul Vladimir Sîsoev (PLDR) a înaintat în Duma de Stat proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a riscului de deportare sau expulzare administrativă a cetățenilor străini din Rusia.
 
Este propusă includerea poliței corespunzătoare de asigurare obligatorie în pachetul de documente necesare pentru intrarea pe teritoriul Rusiei și pentru angajarea în cîmpul forței de muncă.
 
Potrivit datelor MAI, în anul 2016  circa 100 de milioane de ruble din bugetul federal au fost cheltuiți pentru expulzarea din Rusia a 1650 străini, deținuți în instituții speciale. În același timp, trebuiau să fie supuși deportării aproape de trei ori mai multe persoane - 4428 imigranți .

 


Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu