Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Presa a aflat cine a sponsorizat învestirea lui Trump

20 apr. 2017,, 23:00   Externe
1818 0

Venezuela a donat o sumă generoasă pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump, potrivit unor documente.

Comitetul care a organizat ceremonia a publicat lista donatorilor, iar unul dintre cei mai generoși s-a dovedit a fi o filială a companiei petroliere de stat din Venezuela, relatează BBC News.

Guvernul de la Caracas a donat 500.000 de dolari pentru ceremoniile privind învestirea lui Donald Trump. Citgo Petroleum, o filială din SUA a companiei petroliere de stat din Venezuela, a apărut în documentele depuse la Comisia Federală Electorală.

Donația făcută de Venezuela este de două ori mai mare decît cea făcută de una dintre cele mai mari companii producătoare de băuturi răcoritoare din lume. Astfel, Pepsi a donat 250.000 de dolari, iar lanțul de supermarketuri Wal-Mart a donat 150.000 de dolari. Totodată, o donație extrem de generoasă a fost făcută de miliardarul Sheldon Adelson, proprietarul Casino. El a donat nu mai puțin de… 5 milioane de dolari.

În total, pentru ceremoniile de învestire a lui Donald Trump au fost strînși nu mai puțin de 107 milioane de dolari, de două mai mult decît orice altă ceremonie.

Donația din Venezuela atrage însă atenția la faptul că țara se confruntă cu o criză economică foarte gravă, care a lăsat milioane de oameni fără alimente, medicamente și alte produse de bază. Astfel, sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de președintele Nicolas Maduro, iar cel puțin trei oameni au murit în urma violențelor.

Venezuela se confruntă de mai bine de un an cu o criză gravă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?