X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum s-au schimbat prețurile la combustibili în Moldova

20 apr. 2017,, 10:15   Economie
1898 0

În martie 2017 prețurile la combustibil în Moldova s-au micșorat în ansamblu cu 1,2 la sută față de luna precedentă, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Băncii Naționale a Moldovei, evoluția a fost determinată de reducerea prețurilor la carburanți cu 2 la sută. Această dinamică a apărut în urma micșorării prețului benzinei și motorinei efectuate de operatorii pieței de produse petroliere în martie, fapt condiționat de diminuarea prețurilor la petrol pe piața internațională, precum și de aprecierea leului în raport cu dolarul SUA.

Prețurile la cărbune de pămînt au scăzut cu 1,5 la sută. Prețul gazului lichefiat în butelii, cel al lemnelor de foc și combustibilului lichid s-a menținut la nivelul lunii precedente.

Ritmul anual de creștere a prețurilor la combustibil în martie 2017 a constituit 12,5 la sută, ceea ce este cu 0,4 la sută puncte procentuale inferior indicatorului lunii precedente, dar și cu 16,3 puncte procentuale superior indicatorului înregistrat în luna martie a anului trecut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?