X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Avioane NATO, în cercetare activă lîngă Rusia

20 apr. 2017,, 09:30   Externe
1765 0

Survolarea spaţiului aerian în apropiere de frontiera Rusiei s-a efectuat lîngă Kaliningrad.

Avioane de recunoaștere ale FMA ale Marii Britanii, NATO și Suediei au efectuat ieri, 19 aprilie, zboruri în apropierea granițelor Rusiei, în sudul Mării Baltice, pentru executarea unor misiuni operative, denotă datele site-urilor occidentale, care urmăresc deplasarea aeronavelor militare.

Potrivit informaţiei acestora, ieri ziua o operaţiune de cercetare la ţărmul regiunii Kaliningrad a efectuat un avion RC-135W al FMA britanice regale cu numărul de bord ZZ665 şi numărul de apel NATO06 RRR7230, care a decolat de la baza aeriană Waddington din Anglia.

Între timp, un avion cu detecție radar de lungă distanţă și controlul aeronavelor NATO E-3A AWACS cu numărul de bord LX-N90455 şi numărul de apel NATO06, care a decolat de la baza aeriană natoistă Geilenkirchen din Germania, a survolat spaţiul aerian al Poloniei spre sud-vest de regiunea Kaliningrad, supraveghind teritoriul Rusiei.

Înainte de aceasta, din direcţia Mării Baltice s-a apropiat de regiunea Kaliningrad un avion de recunoaştere al FMA ale Suediei Gulfstream 4 cu numărul de bord 102002 şi numărul de apel SVF622, care a decolat de la baza aeriană Malmen, situată în apropierea orașului Linköping.

Anterior SUA au anunţat despre zborul a două bombardiere ruse Tu-95 în apropiere de coasta din Alaska. Pînă la aceasta, aviaţia SUA a interceptat două bombardiere ale Rusiei lîngă Alaska. Ministerul Apărării al Rusiei mai tîrziu a confirmat însoţirea aeronavelor Tu-95 de către avioane de recunoaştere americane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?