Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Granturi de 600 de mii de euro pentru realizarea proiectelor

19 apr. 2017,, 17:45   Business
5723 1

Uniunea Europeană anunţă concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic pentru susţinerea noii iniţiative "Primarii pentru creşterea economică" (M4EG).

Potrivit site-ului programului, iniţiativa are drept scop de a oferi susţinere municipalităţilor, ca acestea să devină mediatori activi pentru creşterea economică şi crearea locurilor de muncă prin dezvoltarea potenţialului său şi a deprinderilor tehnice, în parteneriat cu mediul de afaceri şi societatea civilă.

Noua iniţiativă îşi datorează parţial succesul programului anterior "Acordul Primarilor", care, grație caracterului său voluntar, participării extinse şi obiectivelor clare, s-a bucurat de succes în regiunea Parteneriatului Estic.

Scopul concursului este de ajuta oraşele să implementeze planurile locale de dezvoltare economică în strînsă cooperare cu mediul de afaceri şi societatea civilă, conform principiilor managementului eficient şi disciplinei financiare.

Sarcinile principale sînt de a stimula dezvoltarea businessului şi antreprenoriatului, de a îmbunătăţi mediul de afaceri, de a facilita accesul la resursele financiare.

Proiectul are un buget în mărime de 9,5 mil. euro. Mărimea granturilor oferite este de la 300 mii pînă la 600 de mii de euro. Din mijloacele UE pot fi acoperite 90% din costul proiectului.

Proiectele de finanţare pot fi depuse pînă la 31 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?