UE cere Moldovei să respecte obligațiile din Acordul de liber schimb

UE cere Moldovei să respecte obligațiile din Acordul de liber schimb

Uniunea Europeană a avertizat miercuri Republica Moldova să respecte Acordul de liber schimb cu blocul comunitar, transmite Reuters. 

Republica Moldova a primit recent statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) — din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kîrgîzstan—, în care președintele Dodon vede o opțiune la acordul de liber schimb cu UE.

UE a precizat că, deși își încurajează partenerii să întrețină o serie de alianțe de afaceri, 'ne așteptăm ca Republica Moldova (...) să-și respecte integral obligațiile', a declarat miercuri o purtătoare de cuvînt în cadrul unui briefing de presă, întrebată fiind despre reacția UE față de primirea de către Chișinău a statutului de observator la Uniunea Economică Eurasiatică.

Jumătate din schimburile comerciale ale Republicii Moldova se realizează cu Uniunea Europeană, iar acordul de liber schimb cu UE oferă Chișinăului acces la cel mai mare bloc comercial din lume. Concomitent, țara trebuie să rămînă deschisă pentru bunurile provenite din Uniunea Europeană.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Александр 22 apr. 11:00

Lion, а тебя в Лион.

Alexx 20 apr. 15:27

Ага,не фиг кушать свои овощи и фрукты-жрите наши ЕСовские, пластмассовые...

Lion 19 apr. 22:52

Надо снимать Додона. Он распугает всех инвесторов и сделает везде проблемы Молдове. Надо его отправить в Россию на ПМЖ и лишить гражданства Молдовы!

Spencer 19 apr. 22:00

Vedeți acum und ene va aduce Dodon cu UEE-ul lui! Va distruge tot ce am obținut pînă acum în parcursul european și vedem noi atunci catastrofă!

Vitalie 19 apr. 18:53

Asta ne-ar mai lipsi ca UE să ne întoarcă spatele și să nu mai de-a bani RM din cauza prostiilor lui Dodon. Cred că PD-ul ar trebui încă odată să-i asigure pe europeni că atîta timp cît vor fi ei la guvernare Moldova va merge ferm spre UE

Petru 19 apr. 18:25

Atita timp cit democratii detin majoritatea in Parlament, cred ca Dodon cu inteb PSRM-ul sau nu are cum sa schimbe nicidecum cursul tarii. Sunt increzut ca democratii vor bloca orice astfel de tentativa.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load