X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon cere mobilizarea tuturor forțelor politice, după mesajul lui Plahotniuc

19 apr. 2017,, 15:35   Politică
4652 14

Președintele Igor Dodon susține că va bloca inițiativa democraților cu privire la votul uninominal prin toate instrumentele pe care le deține, informează NOI.md.

Declarația a fost făcută de Dodon după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a respins categoric propunerea socialiștilor cu privire la votul mixt.

„Se pare că înțelegerile cu privire la votare și punerea în aplicare a noilor prevederi propuse de majoritatea parlamentară sînt deja făcute integral. Înțeleg că aceste aranjamente sînt făcute nu doar la Chișinău. Vreau să reconfirm poziția mea și a președinției. În calitate de președinte al Republicii Moldova, categoric nu voi accepta votul uninominal, voi bloca prin toate instrumentele de care dispun votarea și eventuala intrare în vigoare a proiectului de modificare a legislației electorale a democraților”, a punctat Dodon.

În cazul în care această inițiativă va fi totuși adoptată, demnitarul spune că va chema toate partidele politice să boicoteze alegerile parlamentare din 2018. „Consider că, dacă acest lucru se va întîmpla, așa cum și-a planificat PD și Plahotniuc în timpul cel mai apropiat, toată lumea ar trebui să se organizeze pentru a riposta inițiativei, să protesteze pînă la capitularea definitivă a guvernării și anunțării alegerilor parlamentare anticipate”, afirmă Dodon.

Demnitarul a anunțat că proiectul sistemului mixt de vot, elaborat de socialiști, va fi transmis Comisiei de la Veneția, dar și partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

„În condițiile create, ținînd cont de graba cu care se desfășoară toate evenimentele, cer sprijinul cetățenilor, al societății, al partenerilor străini pentru a face presiuni de renunțare la ideea votului uninominal. În caz că se va întîmpla altfel, așa cum am menționat, ne vom rezerva toate drepturile constituționale pentru a opri acest proces”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?