X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Macron și Le Pen continuă să conducă în sondaje

19 apr. 2017,, 14:00   Externe
1500 0
Centristul Emmanuel Macron și lidera extremei drepte Marine Le Pen conduc în continuare în sondaje înaintea primului tur al scrutinului prezidențial, programat să aibă loc duminică în Franța, potrivit unui sondaj realizat pentru Cevipof și Le Monde, dat publicității miercuri, relatează Reuters și AFP.

Astfel, Emmanuel Macron, creditat cu 23% din intențiile de vot, se situează înaintea președintei Frontului Național (22,5%), a lui François Fillon (19,5%) și a lui Jean-Luc Mélenchon (19%), conform acestui sondaj efectuat de Ipsos Sopra-Steria.

Primii doi contracandidați din acest clasament se vor confrunta, cel mai probabil, în turul doi de scrutin, preconizat pe 7 mai, cu Macron văzut ca posibil câștigător, chiar dacă ambii candidați au mai pierdut din puncte în ultimele câteva zile de campanie.

Le Pen a înregistrat o scădere cu 2,5 puncte în intențiile de vot de la începutul lunii aprilie, iar Macron cu 2 puncte procentuale față de sondajele anterioare.

Candidatul stângii radicale Jean-Luc Mélenchon, care a reușit să se apropie de favoriți în ultimele săptămâni, este creditat cu 19% din opțiuni, în timp ce liderul dreptei Francois Fillon acumulează 19,5% din intențiile de vot.

Potrivit sondajelor de până acum, Le Pen ar pierde împotriva tuturor celor trei candidați rivali în al doilea tur de scrutin.

Absenteismul reprezintă un factor-cheie al actualelor alegeri, care se adaugă incertitudinii legate de rezultatul primului tur de scrutin.

Un record în ceea ce privește absenteismul s-a înregistrat la alegerile din 2002, când liderul de atunci al Frontului Național, Jean-Marie Le Pen, a ajuns în turul doi de scrutin cu candidatul conservator Jacques Chirac, în fața căruia a pierdut.

Acest nou sondaj a fost realizat între 16 și 17 aprilie pe un eșantion de 11.601 de persoane înscrise pe listele electorale, dintre care 8.274 au declarat că sigur vor merge la vot.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?