Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dosarul „mansardelor”: ex-prezentator învinuit de excrocherie

19 apr. 2017,, 12:10   Societate
3189 0

Sora ministrului Justiției, Mariana Tabuică, și soțul său, ex-prezentatorul emisiunii „Autoexpert” de la PRO TV Chișinău, Andrei Tabuică, au statut de învinuit în dosarul escrocheriilor cu mansarde, pornit încă în vara anului 2013, scrie Deschide.md.

În 2014, după ce pe adresa procurorilor au parvenit și alte plîngeri, procurorii au pornit urmărirea pentru încă 15 cauze penale: 14 dintre ele sînt pe art. 190 aliniat 4 - escrocherie în proporții deosebit de mari prin înșelăciune și abuz de încredere, iar un alt dosar este pornit în baza art. 244, aliniat 2 - evaziune fiscală; toate cauzele fiind conexate ulterior într-o singură procedură.



Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în total, sînt peste 25 de părți vătămate și cinci persoane cu statut de învinuit. Mai mult decît atît, procurorii au pus sechestru pe casa soților Tabuică de pe str. Alexei Mateevici.

Realitatea.md amintește că, în primăvara anului 2014, preşedintele Asociației pentru Prevenirea și Combaterea Crimelor Economice și Corupției, Andrei Donică, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă probe video privind escrocheria de milioane în care este vizată familia Tabuică.

Acesta a dezvăluit că în 2011 au fost pornite trei proiecte de a construi mansarde pe străzile Minsk 49/1, Minsk 49/2 și Zelinski 20 din capitală. Soţii Andrei şi Mariana Tabuică şi fratele ei, Vladimir Cebotari, acum în funcția de ministru al Justiției, au negat că ar fi avut ceva comun cu firmele „BT Invest” și „Alef-Imobil”, care au început construcția mansardelor.

Din imaginile video însă se vede că în cadrul unei adunări cu viitorii locatari ai mansardei, pe atunci Mariana Cebotari, directorul financiar al companiei „Alef-Imobil”, explică de ce tărăgănează construcţia mansardelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?