X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Transnistria a primit următoarea tranșă de ajutor umanitar din Rusia

19 apr. 2017,, 13:15   Societate
1719 0

Transnistria a primit următoarea tranșă de ajutor umanitar din Rusia. Aceasta va fi folosită pentru a achita alocațiile la pensii ale locuitorilor regiunii.

Despre acest lucru a informat șeful Guvernului Transnistriei Alexandr Martînov la întîlnirea cu ministrul Muncii și Protecției Sociale Elena Culicenco, transmite NOI.md.

Primul-ministrul așa-numitei RMN a atras atenția asupra faptului că în acest an, din motive tehnice, tranșa în cauză a venit mai tîrziu din Rusia. „Știm că pensionarii așteaptă aceste fonduri, căci sînt considerabile pentru ei. De aceea, vă rugăm nu întîrziați cu acest lucru și în timpul cel mai apropiat să începeți să achitați alocațiile“, i-a dat indicații Alexandr Martînov șefei ministerului de resort.

Elena Culicenco a menționat că deja a fost elaborat mecanismul pentru a li se achita alocațiile pensionarilor. Plățile vor începe să fie făcute în conformitate cu orarul de eliberare a pensiilor, de pe data de 20 aprilie.

„Tranșa pe care am primit-o este destinată pentru prima jumătate a anului, pensionarii o vor primi concomitent cu pensia, primind respectiv alocațiile pentru lunile: ianuarie, februarie, martie și aprilie, adică pentru 4 luni. Acei care primesc pensiile în primele zile ale lunii mai vor primi alocațiile pentru 5 luni, prin urmare“, a explicat ministrul Muncii și Securității Sociale. În acest an, alocația va constitui 150 de ruble transnistrene.

Elena Culicenco a remarcat, de asemenea, faptul că activitatea de aducere a pensiilor la domiciliu și de transferare pe conturi este organizată în toate orașele și raioanele Transnistriei. În plus, ea a povestit că fonduri de ajutor umanitar rusești vor primi nu numai pensionarii, cetățeni ai Transnistriei, ci și acei care primesc pensia în temeiul legislației Federației Ruse, de la 1 ianuarie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?