Noi modificări privind vacanțele elevilor

Noi modificări privind vacanțele elevilor

Ministerul Educației preconizează noi modificări pentru anul de studii 2017-2018, iar o parte dintre ele vizează vacanțele elevilor, informează NOI.md.

În cadrul unei întruniri dintre ministrul Educației, Corina Fusu, și managerii instituțiilor de învățămînt din sectorul Ciocana, a fost anunțat faptul că vacanțele vor fi unificate pentru toate treptele de învățămînt.

Astfel, Ministerul Educației propune ca toți elevii să aibă vacanțe în următoarele perioade: vacanța de toamnă – 30 octombrie – 5 noiembrie; vacanța intersemestrială (de iarnă) – 23 decembrie – 8 ianuarie; vacanța de primăvară – 8-11 martie; vacanța de Paști – 7-16 aprilie și vacanța de vară – 1 iunie – 31 august.

Potrivit ministrului, vor fi operate modificări la Codul educației, pentru a include îmbunătățiri privind standardele minime de servicii pe care trebuie să le presteze instituțiile de învățămînt fiecărui copil: „Educația nu înseamnă un sac de informații amestecate, pe care elevul nu știe cum să le utilizeze în viață, ci înseamnă trezirea interesului față de cunoaștere, față de lectură și știință, precum și dezvoltarea spiritului critic și analitic”.

Pentru anul de studii 2016-2017 toate treptele de învățămînt au beneficiat de doar două vacanțe egale – cea de iarnă și cea de Paști. În rest, pentru clasele I-IV erau stabilite vacanțe diferențiate – cea de toamnă – 7 zile, de primăvară – 9 zile și de vară – 92 de zile. Clasele V-XII au beneficiat de o vacanță de toamnă de 4 zile și una de primăvară de 5 zile.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Victor.sadoveanu@gmail.com 20 apr. 10:33

Sunt indignat, căci sistemul nostru de învățământ nu folosește metoda de predare a lui Șatalov. Profesorii nici nu știu nimic despre ea. Metoda folosită la noi se aseamănă cu osânda celui ce cară pietre din vale în deal pentru ca ele să se rostogolească înapoi la vale. Această este o rușine!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load