Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova intensifică cooperarea cu Eurocontrol

19 apr. 2017,, 11:00   Societate
1430 0

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova va aprofunda cooperarea cu Organizația Europeană pentru Securitatea Navigației Aeriene (Eurocontrol), transmite NOI.md.

În special, unul dintre experții Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova va facilita implementarea de către țara noastră a Foii de parcurs pentru un spațiu european unic al transporturilor aeriene, fiind desemnat în Oficiul reprezentanților statului în cadrul Eurocontrol de la Bruxelles.

În calitate de reprezentant al statului, specialistul de la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) va avea acces direct la toate ședințele grupurilor de lucru din cadrul Eurocontrol, inclusiv ale Comitetului lărgit. Astfel, ACC are posibilitatea să țină pasul cu inovațiile planificate în domeniul aviației civile a Uniunii Europene, dar și să se informeze din prima sursă despre modul în care este organizat și gestionat spațiul aerian european.

Un alt aspect important al activității reprezentantului la Bruxelles este facilitarea comunicării dintre Autoritatea Aeronautică Civilă și Organizația Europeană pentru Securitatea Navigației Aeriene într-o strînsă corelare cu ţintele stabilite în cadrul „Cerului Unic European”.

Implementarea prevederilor “Cerului Unic European” reprezintă o prioritate-cheie a politicii Autorității Aeronautice Civile din Moldova, astfel urmînd să fie asigurată creşterea eficienţei organizării spaţiului aerian autohton, dar şi gestionarea acestuia în vederea dezvoltării continue a pieței transportului aerian.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?