Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Începe construcţia unui centru pentru organele de aplicare a legii

18 apr. 2017,, 16:00   Societate
2054 5

Pe teritoriul stadionului "Dinamo" din Chişinău începe construcţia unui centru de instruire pentru organele de aplicare a legii, a comunicat ministrul afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, marţi, la prezentarea proiectului, finanţat de Uniunea Europeană şi SUA.

El a menţionat că valoarea proiectului este de 15 mil. euro, dintre care două treimi sînt oferite de partenerii europeni.

"Lucrările de construcţie vor începe în curînd. Sperăm că centrul îşi va deschide uşile la începutul anului 2019. Centrul va include clase de instruire, TIR, cantină, terenuri pentru aplicaţii tactice, bloc de cazare, bloc sanitar. Totul va fi modern, din punct de vedere tehnic", a explicat el.

Jizdan a comunicat că construcţia centrului este prevăzută în programului Guvernului de reformare a sistemului juridic pentru anii 2017-2020.

"Aceasta este o sarcină foarte importantă pentru noi şi mulţumim partenerilor noştri de dezvoltare, în special, Delegaţiei UE şi Guvernului SUA. La centru vor fi instruiţi poliţiştii, ofiţeri, angajaţi ai poliţiei patrulare. Cursurile vor dura de la o săptămînă pînă la cîteva luni", a spus ministrul.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a spus că centrul va contribui la apropierea standardelor de activitate a poliţiştilor moldoveni de cele europene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?