X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moldova: scumpire considerabilă a combustibilului

18 apr. 2017,, 12:59   Economie
4893 3

În Moldova va crește semnificativ prețul de vînzare cu amănuntul a benzinei și motorinei.

Acest lucru rezultă din datele publicate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, cu noile prețuri maxime de vînzare cu amănuntul pentru produsele petrochimice de bază, care vor fi valabile în următoarele două săptămîni.

În special, în perioada de pe 19 aprilie pînă pe 2 mai, 2017, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la nivelul 18,18 lei pentru litru, iar cel al motorinei la - 15,48 lei per litru. În cele două săptămâni anterioare, de pe 5 pînă pe18 aprilie 2017, prețurile maxime de vînzare cu amănuntul pentru aceste două tipuri de combustibili erau de 17,49 și 14,84 lei per litru, respectiv.

Astfel, pentru următoarele două săptămîni prețul la benzină va crește în medie cu 69 de bani per litru sau cu aproape 4%, iar combustibilul Diesel va crește în preț în medie cu 64 de bani per litru sau cu aproximativ 4,3%.

La fiecare 14 zile, marțea, ANRE stabilește prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei și motorinei și le publică pe site. În aceeași zi, fiecare operator de produse petroliere de pe piață determină, în baza prețului maxim de vînzare cu amănuntul, stabilit de ANRE, prețul de vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere și le publică pe site-ul său, afișîndu-le pe panourile stațiilor de alimentare cu petrol. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și sînt valabile pentru toți clienții, începînd cu ziua de miercuri, de la 00.01 noaptea.

Operatorii nu au voie să vîndă combustibil cu amănuntul la prețuri mai mari decît prețul maxim stabilit de ANRE. Pe acei care încalcă legea îi așteaptă sancțiuni dure, inclusiv, de revocare a licențelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?