Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Erdogan va pune prima piatră la temelia noului hotel la Comrat

18 apr. 2017,, 13:30   Societate
1932 1

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care va efectua în perioada 5-6 mai curent o vizită oficială în Moldova, precum și în autonomia găgăuză, unde va pune prima piatră la temelia noii clădiri a spitalului și unui hotel nou de la Comrat.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi susținute de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și Ambasadorul turc, Hulusi Kilic, care au discutat detaliile viitoarei vizite a șefului statului turc, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, părțile au discutat, în special, o serie de chestiuni, legate de programul vizitei lui Recep Tayyip Erdogan în Găgăuzia și formatul participării sale la cel de-al IV-lea Congres mondial al găgăuzilor. Se așteaptă că Președintele Turciei va vizita Găgăuzia împreună cu soția sa.

Pe lîngă participarea la Congresul mondial al găgăuzilor, se preconizează că Recep Tayyip Erdogan va pune personal prima piatră la temelia noii clădiri a spitalului raional Comrat și a clădirii unui hotel în municipiul Comrat.

Președintele turc a confirmat vizita sa în Găgăuzia în timpul unei întrevederi personale cu bașcanului Irina Vlah în decembrie 2016.

Anterior proprietarul grupului de companii Ottoman grup Hulk Eroglu și-a anunțat intenția de a realiza un proiect investițional pentru construirea unui hotel modern la Comrat. El a semnat protocolul de intenții privind construcția unui hotel modern în Găgăuzia împreună cu primarul capitalei Autonomiei Găgăuze Serghey Anastasov în cadrul forumului de investiții de la Comrat, care a avut loc la sfîrșitul anului 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?