X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Lavrov speră că SUA nu vor acționa unilateral împotriva Coreii de Nord

17 apr. 2017,, 23:00   Externe
1634 0

Rusia speră că SUA nu vor acționa unilateral împotriva Coreii de Nord în urma crizei provocate de programele nuclear și de rachete balistice dezvoltate de aceasta din urmă, a declarat luni ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, informează AFP.

'Sper că nu vor fi acțiuni unilaterale cum a fost aceea pe care am văzut-o recent în Siria', a declarat Lavrov la Moscova la o conferință de presă comună cu omologul său senegalez, Mankeur Ndiaye. Șeful diplomației ruse a făcut astfel referire la atacul american cu rachete asupra unei baze siriene, ca represalii pentru atacul chimic comis pe 4 aprilie în nordul Siriei și pus de Washington pe seama regimului de la Damasc.

'Nu acceptăm aventurile nucleare și balistice ale Phenianului, care încalcă rezoluțiile ONU, dar această nu înseamnă că poate fi încălcat dreptul internațional prin folosirea forței', a adăugat Lavrov.

Vicepreședintele american, Mike Pence, a declarat, în timpul vizitei pe care o efectuează în Coreea de Sud, că Statele Unite doresc să rezolve prin mijloace pașnice și prin negocieri problemele de securitate ce rezultă în urma programelor de înarmare dezvoltate de Phenian, dar a avertizat în același timp că 'toate opțiunile sînt pe masă' și a cerut regimului nord-coreean 'să nu pună la încercare determinarea' președintelui Donald Trump, amintind că noul lider de la Casa Albă a ordonat deja atacuri executate recent în Siria și Afganistan.

Însă aceste declarații au fost criticate de Lavrov, care a mai spus în declarația sa de luni că 'dacă această formulă trebuie interpretată ca o amenințare cu folosirea unilaterală a forței (...), atunci este evident un drum periculos'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?