Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Erdogan țintește din nou spre pedeapsa cu moarte

17 apr. 2017,, 02:13   Externe
2798 6

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat duminică seara începerea imediată a unui dialog cu premierul Binali Yildirim și cu opoziția naționalistă privind reintroducerea pedepsei cu moartea, transmite Reuters.


Erdogan a făcut declarația la conferința de presă la care a anunțat și victoria la referendumul constituțional prin care alegătorii turci au decis duminică să îi confere prerogative sporite. El a precizat că modificările constituționale aprobate prin referendum vor fi implementate după alegerile din 3 noiembrie 2019, informează agenția oficială de presă a Turciei, Anadolu.

Potrivit AFP, președintele intenționează să convoace un referendum și pe tema pedepsei cu moartea. El a explicat asta suporterilor din Istanbul care aclamau victoria de duminică. Erdogan a cerut tuturor țărilor, "în special aliaților", să respecte voința poporului turc.

Tabăra "da" la referendumul constituțional a sărbătorit pe străzi, inclusiv cu focuri de artificii surprinse și de un fotoreporter al Anadolu. Premierul Binali Yildirim s-a adresat mulțimii de la balconul sediului Partidului Justiției și Dezvoltării, având-o alături și pe soția sa.

Rezultatele neoficiale menționate de președintele Erdogan arată că duminică au fost aproximativ 25 de milioane de voturi "da", cu 1,3 milioane mai multe decât "nu". Opoziția contestă însă procesul, afirmând că au existat ilegalități. Printre altele, Înalta Comisie Electorală a anunțat că ia în considerare și buletinele de vot neștampilate corespunzător de oficialitățile din secțiile de votare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?