Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Sturza despre raportul Kroll: Shor a devenit nervos

15 apr. 2017,, 12:30   Societate
7190 6

Fostul premier Ion Sturza, invitatul Lorenei Bogza la emisiunea InPROfunzime a comentat nota informativa a companiei Kroll, care arata ca 75 de companii afiliate lui Ilan Sor au participat la furtul miliardului.

Ion STURZA, FOST PREMIER: "Daca e sa fim corecti si mai putin populisti, eu cred ca nu vom vedea publicat integral acest raport Kroll. Cel mai important este, totusi, ca sa se recupereze banii.

Statistica arata ca in cel mai bun caz se recupereaza 15 sau 20 de procente. Kroll-ul este o companie formidabila, are dotari, relatii si este acceptata pe plan international. Ei au analizat cu lux de amanunte mecanismele care au fost utilizate la spalarea banilor. Daca ar fi asa o frauda in SUA, tot Kroll s-ar ocupa de descopeirea fraudei.

Eu am mari suspiciuni ca aceste informatii, partial sau integral deja s-au scurs in unele regiuni ale RM, inclusiv tovarasului Sor, care a devenit nervos cand a vazut aceasta nota informativa."

Ieri, Banca Nationala a mai primit o nota informativa din raportul Kroll. Documentele ar arata ca la furtul miliardului ar fi participat cel putin 75 de companii, care au actionat concertat, toate avand legatura cu Ilan Sor. Astazi Sor a anuntat ca ii da in judecata pe cei de la Kroll si le va cere sa spuna public numele beneficiarilor sau sa anunte ca el nu se afla printre ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?