Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Salubrizarea cimitirelor din capitală e în toi (FOTO, VIDEO)

16 apr. 2017,, 15:00   Capitala
4107 1

În pragul Sărbătorilor Pascale, foarte multe persoane vin la mormintele rudelor decedate pentru a îngriji și a salubriza acel teritoriu.

Ajutor în salubrizare și mai ales în evacuarea deșeurilor de pe teritoriul cimitirelor oferă muncitorii Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”, relatează NOI.md.

Potrivit directorului general al Combinatului, Ludmila Boțan, în deosebi în zilele acestea și cele din preajma Paștelui Blajinilor se lucrează foarte intensiv la acest capitol, iar programul de lucru al muncitorilor este cu mult mai lung decît de obicei.

„Avem șase unități de transport ce activează la Cimitirul «Sf. Lazăr» și evacuează deșeurile. În zile următoare e posibil să mai arendăm încă două utilaje. La celelalte zece cimitire avem doar mașini care scot gunoiul, dar e posibil și acolo să mai arendăm încă două unități”, a declarat Ludmila Boțan, într-un interviu acordat NOI.md.

Sursa citată afirmă că volumul de lucru în aceste zile este atît de mare, încît sînt nevoiți să apeleze la ajutorul celorlalte întreprinderi municipale.

Programul muncitorilor a fost mărit zilele trecute cu două ore, însă în prezent se activează pînă seara tîrziu. La fel, Combinatul le-a cerut persoanelor care vin la cimitir ca deșeurile pe care le pot evacua singuri să fie duse la tomberoanele de pe teritoriul cimitirelor.

„Oamenii sînt diferiți, dar destul de înțelegători. În situația în care toți trebuie să facem ordine, atunci trebuie să ne unim și să ajungem la acea curățenie pe care ne-o dorim”, a specificat Boțan.

În ajunul Paștelui Blajinilor, se va depune efort maxim pentru a face ordine, astfel încît oamenii a doua zi să nu mai găsească mizerie în cimitire: „Sîmbătă vom lucra toată noaptea pentru a evacua absolut toate deșeurile, duminică seara vom reveni în teren și pe parcursul nopții vom salubriza cimitirele”, a conchis directorul întreprinderii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?