Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sute de salvatori vor asigura securitatea antiincendiară de sărbători

14 apr. 2017,, 13:15   Societate
1623 0

Pe parcursul Sărbătorilor Pascale, sute de salvatori și zeci autospeciale vor asigura securitatea antiincendiară pe întreg teritoriul țării.

În Chișinău, două autospeciale vor sta de gardă la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului” și la Cimitirul „SF. Lazăr”, informează NOI.md.

Pe durata Sfintelor Sărbători Pascale vor fi gata să acționeze în cazuri excepționale în toată republica 100 de autospeciale și peste 300 de salvatori. În Scuarul Catedralei, sîmbătă, începînd cu ora 18.00 va sta de gardă o autospecială și un echipaj gata să intervină în orice situație. La fel, în zilele de 23 și 24 aprilie, la Cimitirul „Sfîntul Lazăr” se va afla o autospecială cu efectiv de intervenție, începînd cu ora 8.00 pînă la plecarea oamenilor.

Totodată, în municipiu, în zilele de Paști și de Paștele Blajinilor vor fi antrenați în lucru peste 70 de angajați și 12 autospeciale.

Reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au verificat recent circa 1500 de lăcașe de cult din întreaga țară, privind evaluarea riscului de incendiu. În urma verificărilor au fost depistate unele încălcări, pentru care au fost scrise prescripții în vederea înlăturării acestora. La fel, au fost instruite circa 2800 de persoane în legătură cu prevenirea incendiilor, dar și pentru asigurarea securității în caz de incendiu și referitor la acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul unor situații excepționale.

Oamenii sînt atenționați în privința folosirii lumînărilor și a candelelor, astfel încît acestea să nu fie lăsate fără supraveghere și la îndemîna copiilor.

Pe motiv că, începînd de astăzi, copiii pleacă în vacanță, reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale fac apel către părinți să fie foarte atenți și vigilenți. Mai mult, aceștia le solicită părinților ca copiii să nu fie lăsați la rugurile de tabără, la arderea cauciucurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?